Forum zamknięte. Zapraszamy do grupy na Facebooku
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obsługa baz danych
09-09-2013, 01:14 PM
Post: #1
Obsługa baz danych
Witajcie,

Uczę się programować w javie, jestem na etapie budowy aplikacji desktopowej w oparciu o swinga.

Chciałbym do aplikacji dodać obsługę baz danych, nauczyłem się już obsługi sterownika jdbc, jednak wyczytałem że jest prostsze rozwiązaniem mianowicie Hibernate, ugrzązłem na etapie przerabiania 2 tutoriali:

https://netbeans.org/kb/docs/java/hibern...va-se.html
http://jaceklaskowski.pl/wiki/[...]z_Hibernate_w_NetBeans_IDE_6.9

Korzystanie z hibernate miało przyśpieszyć pracę, ja poległem na etapie konfiguracji hehe, znacie prostsze tutoriale do hibernate, albo jakieś inne frameworki do baz danych?

Jeśli możecie to proszę podeślijcie jakieś tutoriale (nadmienię że korzystam z netbeansa)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
09-11-2013, 08:05 PM
Post: #2
RE: Obsługa baz danych
polecam na początek
http://chlebik.wordpress.com/2013/02/22/...jako-jpa2/

a potem kożystanie z EntityManagera - naprawdę fajna sprawa Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości