Forum zamknięte. Zapraszamy do grupy na Facebooku
Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem związany z wyświetlaniem programu
07-30-2014, 09:17 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-30-2014 09:46 PM przez lolo.)
Post: #1
Heart Problem związany z wyświetlaniem programu
Mam problem związany z wyświetlaniem programu okienkowego.
Wygląda on tak:
http://i58.tinypic.com/14jyc0p.png
Kod to:
import java.awt.Color;
import java.awt.Font;
import java.awt.event.ActionEvent;
import java.awt.event.ActionListener;
import javax.swing.JButton;
import javax.swing.JFrame;
import javax.swing.JLabel;
import javax.swing.JTextField;

public class CelsiusToFahrenheit extends JFrame implements ActionListener{
	private double tempC, tempF, tempK;
	private JLabel lC, lF, lK;
	private JTextField tC, tF, tK;
	public CelsiusToFahrenheit() {
		setSize(400, 250);
		setTitle("Przelicznik");
		setLayout(null);

		lC = new JLabel("Stopnie Celsjusza:");
		lC.setBounds(50, 50, 150, 25);
		add(lC);
		
		tC = new JTextField("");
		tC.setBounds(200, 50, 100, 25);
		add(tC);
		tC.addActionListener(this);
		
		lF = new JLabel("Stopnie Fahrenheita:");
		lF.setBounds(50, 75, 150, 25);
		add(lF);
		
		tF = new JTextField("");
		tF.setBounds(200, 75, 100, 25);
		add(tF);
		tF.addActionListener(this);
		
		lK = new JLabel("Stopnie Kelwina:");
		lK.setBounds(50, 100, 150, 25);
		add(lK);
		
		tK = new JTextField("");
		tK.setBounds(200, 100, 100, 25);
		add(tK);
		tK.addActionListener(this);
	}
	public static void main(String[] args){
		CelsiusToFahrenheit ctf = new CelsiusToFahrenheit();
		ctf.setDefaultCloseOperation(JFrame.EXIT_ON_CLOSE);
		ctf.setVisible(true);
	}
	@Override
	public void actionPerformed(ActionEvent e) {
		Object zro = e.getSource();
		if(zro==tC){
			tempC=Double.parseDouble(tC.getText());
			tempF=32.0 + ((9.0 / 5.0) * tempC);
			tF.setText(String.valueOf(tempF));
			tempK=tempC+273;
			tK.setText(String.valueOf(tempK));
		}
		if(zro==tF){
			tempF=Double.parseDouble(tF.getText());
			tempC=32.0 - ((9.0 * 5.0) / tempF);
			tC.setText(String.valueOf(tempC));
			tempK=tempC+273;
			tK.setText(String.valueOf(tempK));
		}
		if(zro==tK){
			tempK=Double.parseDouble(tK.getText());
			tempC=tempK-273;
			tC.setText(String.valueOf(tempC));
			tempC=Double.parseDouble(tC.getText());
			tempF=32.0 + ((9.0 / 5.0) * tempC);
			tF.setText(String.valueOf(tempF));
		}
	}
}


Załączone pliki Miniatury
   
Odpowiedz cytując ten post
07-30-2014, 10:04 PM
Post: #2
RE: Problem związany z wyświetlaniem programu
Jedyne co mi przychodzi do głowy to byś spróbował przeinstalować JDK i JRE (albo zmienił systemWink). U mnie okno się wyświetla normalnie (patrz załącznik) więc problem raczej nie po stronie kodu. Prawdopodobnie JDK lub JRE błędnie się zainstalowało bądź też problem powoduje system.


Załączone pliki Miniatury
   

GG: 2802571
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-30-2014, 10:12 PM
Post: #3
RE: Problem związany z wyświetlaniem programu
(07-30-2014 10:04 PM)lolo napisał(a):  Jedyne co mi przychodzi do głowy to byś spróbował przeinstalować JDK i JRE (albo zmienił systemWink). U mnie okno się wyświetla normalnie (patrz załącznik) więc problem raczej nie po stronie kodu. Prawdopodobnie JDK lub JRE błędnie się zainstalowało bądź też problem powoduje system.

na stronie javastart jest napisane jak zainstalować jdk,
więc co mam zrobić z jre?
Odpowiedz cytując ten post
07-30-2014, 10:15 PM
Post: #4
RE: Problem związany z wyświetlaniem programu
Odinstaluj JDK oraz JRE i je ponownie zainstaluj. Pobierasz je poprostu z tej strony podanej na Javastart i je instalujesz. Jak masz system 64 bitowy to lepiej pobierz wersję 64 bitową. A tak przy okazji jaką masz obecnie wersję JDK i JRE?

GG: 2802571
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-30-2014, 10:20 PM
Post: #5
RE: Problem związany z wyświetlaniem programu
(07-30-2014 10:15 PM)lolo napisał(a):  Odinstaluj JDK oraz JRE i je ponownie zainstaluj. Pobierasz je poprostu z tej strony podanej na Javastart i je instalujesz. Jak masz system 64 bitowy to lepiej pobierz wersję 64 bitową. A tak przy okazji jaką masz obecnie wersję JDK i JRE?

obecnie mam jre8 i jdk1.8.0_05
(07-30-2014 10:20 PM)SwampekPL napisał(a):  
(07-30-2014 10:15 PM)lolo napisał(a):  Odinstaluj JDK oraz JRE i je ponownie zainstaluj. Pobierasz je poprostu z tej strony podanej na Javastart i je instalujesz. Jak masz system 64 bitowy to lepiej pobierz wersję 64 bitową. A tak przy okazji jaką masz obecnie wersję JDK i JRE?

teraz oba 1.8.0_11
Odpowiedz cytując ten post
07-30-2014, 10:24 PM
Post: #6
RE: Problem związany z wyświetlaniem programu
Spróbuj zainstalować JDK7 i JRE7 możliwe, że w Javie8 swing nie działa tak jak powinien bo od Javy8 miała Swinga zastąpić JavaFX

GG: 2802571
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-30-2014, 10:28 PM
Post: #7
RE: Problem związany z wyświetlaniem programu
(07-30-2014 10:24 PM)lolo napisał(a):  Spróbuj zainstalować JDK7 i JRE7 możliwe, że w Javie8 swing nie działa tak jak powinien bo od Javy8 miała Swinga zastąpić JavaFX

podasz linki?

(07-30-2014 10:28 PM)SwampekPL napisał(a):  
(07-30-2014 10:24 PM)lolo napisał(a):  Spróbuj zainstalować JDK7 i JRE7 możliwe, że w Javie8 swing nie działa tak jak powinien bo od Javy8 miała Swinga zastąpić JavaFX

teraz to nawet eclipse mi nie działa , ma problem z path'em
Odpowiedz cytując ten post
07-30-2014, 10:34 PM
Post: #8
RE: Problem związany z wyświetlaniem programu
JDK: http://www.oracle.com/technetwork/java/j...80260.html
JRE: http://www.oracle.com/technetwork/java/j...80261.html

GG: 2802571
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
07-30-2014, 10:47 PM
Post: #9
RE: Problem związany z wyświetlaniem programu
(07-30-2014 10:34 PM)lolo napisał(a):  JDK: http://www.oracle.com/technetwork/java/j...80260.html
JRE: http://www.oracle.com/technetwork/java/j...80261.html

teraz eclipse dalej nie działa , więc próbuję włączyć przez cmd,java , tez
nie działa
Odpowiedz cytując ten post
07-31-2014, 07:28 AM
Post: #10
RE: Problem związany z wyświetlaniem programu
Zainstalowałeś to JDK i JRE. Wchodzisz w cmd wpisujesz java i ci pokazuje, że niema takiego polecenia tak? Ustawiałeś PATHa?

GG: 2802571
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości