Problemy :)
|
09-02-2015, 10:16 PM
|
|||
|
|||
Problemy :)
Witam, chciałem zacząć naukę Androida, więc zacząłem wg. poradnika. Natknąłem się jednak na kilka błędów które już przedstawiam. Pobrałem z oficjalnej strony Eclipse Juno tak jak było w poradniku, jdk i android-studio. Poźniej pobrałem do sdk wersje androida 5.1.1 bo na takim miałem zamiar coś robić. (błąd pierwszy) Za każdym uruchomieniem Eclipse dostaje takie errory
Cytat:[2015-09-02 23:09:06 - Android SDK] Error when loading the SDK:Nie za bardzo wiem co zrobić, próbowałem odinstalować tą wersje androida ale nic nie dało. (błąd drugi) jak mam tą aplikację jaka jest na poradniku i kolejno wchodzę w res\layout\activiti_main i próbuje go uruchomić na tej wirtualnej maszynie czy czymś tam ![]() ![]() |
|||
09-03-2015, 06:41 AM
|
|||
|
|||
RE: Problemy :)
Witam,
1. Lepiej zainstaluj Android Studio bo Eclipse to straszne dziadostw. 2. Posiadasz telefon z Androidem? Jeśli tak to jaka wersja? 3. Jak to próbujesz uruchomić? Wirtualna maszyna się otwiera i nic? Aplikacja instaluje się na niej? GG: 2802571 |
|||
09-03-2015, 08:02 PM
|
|||
|
|||
Posiadam telefon z androidem 5.0.1 na razie.
no gdy wejdę w ten plik res\layout\activiti_main to klikam na górnym pasku narzędzi RUN i dalej wybieram jak uruchomić, więc biorę android(coś tam ) i nie dzieje się kompletnie nic, żadnej reakcji po jakimkolwiek czasie. A co myślisz jeżeli chodzi o ten błąd przy starcie? z tym błędem odczytania sdk? |
|||
09-03-2015, 08:37 PM
|
|||
|
|||
Problemem mogą być polskie znaki dialektyczne w ścieżce.
Szczerze to nie rozumiem tego masochizmu jakim jest używanie Eclipsa, nie rozumiem dlaczego ludzie tak się nienawidzą i używają tego syfu. Radzę zamiast używać emulatora skorzystać z telefonu tylko musisz albo zainstalować na telefonie nowszego androida albo zacząć pisać na androida 5.0.x GG: 2802571 |
|||
09-04-2015, 09:46 PM
|
|||
|
|||
co do eclipse to jak było napisane w poradniku java start tam gdzie android
![]() |
|||
09-06-2015, 12:04 PM
|
|||
|
|||
Android Studio jest oparty na IntelliJ więc możesz użyć zwykłego IntelliJ i tylko spiąć z sdk androidowym
GG: 2802571 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości